Annapolis vintage store brengt ‘vibes,’ empowerment en fringe naar West Street

ZaakLeave a Comment on Annapolis vintage store brengt ‘vibes,’ empowerment en fringe naar West Street

Annapolis vintage store brengt ‘vibes,’ empowerment en fringe naar West Street

Voer de vintage winkel op West Street in Annapolis en bereid je voor om te worden vervoerd naar een ander decennium, of misschien meerdere tegelijk.

Een midcentury moderne bank zit naast een combinatie natte bar en platenspeler in de jaren 1950-stijl woonkamer — drank flessen inbegrepen. Een slaapkamer uit de jaren 1960 is voorzien van een divan gedrapeerd in nachthemden en een mannequin gekleed in denim. Rekken gevuld met kimono’ s, bontjassen en franje jassen zweven in de buurt van stoelen bedekt met jaren 1970 lovertjes kussens en geweven dekens.

Dit is allemaal het geesteskind van Erica Kagan en Sarah Taylor, die deze maand opende All the Rage Vintage op 208 West St.in het hart van de Annapolis Arts District.

De ruimte is een zorgvuldig samengestelde mix van items uit de afgelopen decennia. Zowel vrouwen voorraad en ontwerpen de winkel zelf. Ze doorzoeken constant de verkoop van onroerend goed, veilingen en rommelmarkten van zo ver weg als Tennessee en Florida om stukken te vinden die een “vibe” creëren, een woord dat Kagan en Taylor graag gebruiken om hun werk te beschrijven en een bedwelmende mix van nostalgie, vertrouwdheid en positiviteit te creëren voor iedereen die door de deur komt.

“We willen dat dit een bestemming,” zei Kagan, die is gekleed van top tot teen in vintage kleding vroeg zaterdagochtend voordat de winkel opent. Ze heeft een vilten hoed, cowboylaarzen uit de jaren 70, een rood en zwart geruit klokbroekje dat wordt vastgehouden door een oude riem in westerse stijl en gegarneerd met een Rolling Stones T-shirt.

Hun hoop is om mensen — van vintage fanatici tot timide first-timers — om comfortabel te proberen op verschillende kleding uit een ander tijdperk en een goed gevoel over. Kagan en Taylor zien de winkel als een plek om mensen, vooral vrouwen, in staat te stellen zich te uiten op welke manier ze willen. Ook mannen zijn welkom, en ze hopen binnenkort meer mannenkleding op te nemen.

“Ik ben helemaal voor het inspireren van vrouwen. Maar ik heb me ook gerealiseerd, dat Weet je, kleding kan unisex zijn,” zei Kagan, 42, een moeder van twee die oorspronkelijk afkomstig is uit Wales.

Ze kwam naar de VS ongeveer 16 jaar geleden en al snel raakte betrokken bij de outdoor vintage markten in Baltimore. Ze houdt vooral van fringe, wat blijkt uit tientallen fringe jassen in de hele winkel.

Annapolis burgemeester Gavin Buckley kwam afgelopen weekend langs voor een lintje doorknippen. Kagan liet Buckley onmiddellijk zijn typische colbert en button-up ruilen voor een David Bowie T-shirt en een bruin jasje bedekt met – wat nog meer? — rand.

“Soms kan ik krijgen ze om dingen te proberen op dat ze meestal niet zou proberen op en dat is de droom voor mij,” Kagan zei van haar klanten. “Dan krijg ik ze om zichzelf te zien in een ander licht, Weet je, dat ze zichzelf niet eerder hebben gezien. En dat maakt het echt speciaal voor mij.”

Kagan en Taylor ontmoetten elkaar rond 2018 en begonnen samen te werken in een vintage winkel in Old Ellicott City. Toen hun oude ruimte te klein werd, begonnen ze eerder dit jaar een verhuizing te plannen om een winkel in Annapolis te openen.

In tegenstelling tot sommige antieke of vintage winkels die zijn verpakt aan het plafond met goederen, All the Rage heeft ruimte om te bewegen in. Het ontwerp is opzettelijk, Taylor zei.

De eigenaren willen dat mensen tijd doorbrengen in de winkel; rondhangen, praten, naar muziek luisteren en natuurlijk kleding passen. Elke kamer is een “vignet”, zei Taylor. Het vertelt een verhaal van een specifieke periode bedoeld om nostalgie op te roepen bij bezoekers. De winkel is een steeds evoluerende canvas. Wanneer een stuk verkoopt, vult een ander niet alleen zijn ruimte, het gebied eromheen wordt herschikt om opnieuw in harmonie te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top